Realizarea unui sistem integrat de culegere și transmitere a datelor provenite din monitorizarea substanțelor chimice periculoase în județul Cluj

SC CONTROL DATA SYSTEMS SRL UNIVERSITATEA TEHNICĂ CLUJ – NAPOCA STIFTELSEN SINTEF AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI CLUJ Ministerul Mediului, Apelor și Pâdurilor

Proiect implementat de:

STIFTELSEN SINTEF

STIFTELSEN SINTEF NORVEGIA este cea mai mare organizaţie independentă de cercetare multidisciplinară din Scandinavia, reprezentând un lider al experienței în domeniul științelor naturale și în tehnologie,mediu, sănătate și științe sociale, având cca. 2.100 de angajați în 70 țări. SINTEF Norvegia, având o bogată experiență în tehnologii moderne de protecția mediului, va recomanda tipul echipamentelor necesare monitorizării substanțelor chimice periculoase, va proiecta și realiza senzorii de detecție, va elabora, realiza și valida metodele de determinare a acestora.

Pentru mai multe informații despre SINTEF accesați http://www.sintef.com/

UNIVERSITATEA TEHNICĂ CLUJ – NAPOCA

UNIVERSITATEA TEHNICĂ CLUJ - NAPOCA este implicată în proiect prin Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Este una dintre instituţiile de învăţământ superior cu tradiţie, fapt recunoscut prin acordarea titlului de universitate cu Grad de încredere ridicat" - ARACIS (2013 - 2018) precum şi de “Universitate de cercetare avansată şi educaţie” - Ordinul MECTS nr. 5262/2011. UTCN va achiziționa un generator de semnal Radio Frecvență și un analizor de spectru Radio Frecvență, pentru a realiza sistemul de transmisie radio.

Pentru mai multe informații despre UT accesați http://etti.utcluj.ro

SC CONTROL DATA SYSTEMS SRL

SC CONTROL DATA SYSTEMS SRL CLUJ-NAPOCA este o companie privată care desfăşoară activităţi de integrare a tehnologiei wireless în produse şi sisteme, de cercetare şi dezvoltare în tehnologii fără fir, de consultanţă. Este specializată în dezvoltarea personalizată de software şi hardware, folosind cele mai recente şi mai avansate tehnologii disponibile. SC Control Data Systems SRL Cluj-Napoca va proiecta şi implementa site-ul web de prezentare a proiectului, va achiziționa un dispozitiv Gateway wireless, un server Dispecer central, o licență ISA100 Wireless software library și un comunicator wireless pentru realizarea sistemului.

Pentru mai multe informații despre CDS accesați www.cds.ro